«Encara que anem perdent sempre lluitem fins al final»

«Encara que anem perdent sempre lluitem fins al final»

Uri Benito, jugador del Reddis i amb una llarga trajectòria futbolística, i experiència en diferents categories, parla dels seus inicis i de l’equip del qual ara forma part.

-Quan vas començar a jugar a futbol?

Vaig començar amb quatre anys aquí al Santes Creus, que abans entrenàvem aquí. Vaig jugar-hi 4 o 5 anys. Després vaig fitxar pel Reus 2002, vaig estar-hi un any, i d’aquí vaig saltar al Nàstic de Tarragona.

Quan estava al Nàstic vaig anar amb la Selecció Catalana sub-16, i vaig fitxar pel Vila-real. Vaig estar-hi dos anys de juvenil, el primer any va anar tot molt bé, però el segon no em vaig entendre amb l’entrenador, i hi va haver un malentès amb el representant del club, i vaig tornar cap aquí.

Em va trucar el Xavi Castro per fitxar pel Reus, i vaig jugar l’última etapa de juvenil aquí, al Juvenil d’Honor. Entrenava dos dies amb el primer equip, però jugava amb el juvenil.

Quan vaig acabar la meva etapa com a juvenil, vaig fitxar pel Vilanova que estava a tercera divisió, però a la pretemporada em vaig trencar el menisc, i ja no vaig poder seguir allà. Em vaig reenganxar al gener, i vaig començar al Torreforta, a primera catalana. Després vaig anar al Vila-Seca, i del Vila-Seca al Morell, que vam ascendir a tercera divisió. Del Morell vaig tornar al Vila-Seca, que era primera catalana, i després ja vaig marxar cap a les Terres de l’Ebre. Vaig fitxar per la Ràpita, i pel Tortosa.

-Que és el que més t’agrada del futbol?

El que més t’emportes són els companys, els amics que fas al dia a dia, el vestuari.

-Quin és el moment futbolístic que més recordes?

N’he tingut varis. Per exemple, l’ascens a tercera divisió amb el Morell va ser un moment molt bonic. I al Vila-real, va ser una etapa especial. És un equip de primera divisió i era professional. Jo estudiava allà, i vivia allà, en una residència de jugadors. És diferent que estar aquí, a casa, i venir a entrenar. Allà jugava a futbol, estudiava, i menjava, i ja està. Va ser una etapa fantàstica.

-Que creus que va passar al partit de la setmana passada?

Tots els equips, quan juguen contra nosaltres, ja saben que tenim bon equip. Ells mateixos ens donen com aspirants a estar entre els tres primers, i passar a la fase final. Va ser un partit que potser no van sortir les coses com volíem, l’altre equip va planificar un bon partit.

Ells tenen un gran entrenador, el Merca, que ja ens coneix a molts de nosaltres. Ens vam trobar amb dos gols que no ens esperàvem, i després, amb la precipitació de córrer a fer gol, i no van sortir massa bé les coses.

Però vam empatar, i això és la part bona que té l’equip, que encara que anem perdent sempre lluitem fins al final. I en aquestes categories un equip que lluiti fins a l’últim minut té recompensa.

-Com veus el partit de diumenge davant el Riudoms?

Diumenge serà un partit molt difícil. Hi ha molt bons jugadors, que han jugat en categories molt bones, que han estat companys meus. I l’entrenador, que ha sigut aquí un jugador important, que va ser capità i té les coses molt clares, i ens coneix a molts de nosaltres.

Crec que serà un partit molt disputat, però aquí a casa, amb la nostra gent, nosaltres hem de ser superiors a qualsevol equip.

El Riudoms vindrà a intentar que passin els minuts. No crec que ens vinguin a pressionar a dalt, perquè ja saben com juguem, i voldran aprofitar les contres, i els nostres errors.

-Tu que ets un dels capitans, que creus que ha de tenir un bon capità?

Un bon capità ha d’ajudar a qualsevol jugador quan ho necessita, en els moments difícils ha de ser qui fa el pas endavant.

-Com definiries aquest equip?

És un equip jove, amb moltes ganes, amb molta capacitat de millora. Hi ha molt bon ambient, i és molt competitiu. Té un esperit que no es perd en pocs minuts, sinó que lluita fins al final.

-Que creus que té l’equip que no tenen altres?

Crec que hi ha una varietat de gent jove i veterana, que entre les dues parts podem formar un bon equip, i que l’esperit que té de lluitar, lluitar, i lluitar, al final té recompensa en tots els partits, i crec que al final de la lliga es mostrarà en els resultats.

-Que esperes d’aquesta temporada?

El mateix que en totes. És una lliga que és molt competitiva, sí que potser perquè el Reddis s’hagi ajuntat amb el Reus podem ser un equip dels favorits, però crec que tots som iguals, i espero que al final de la competició estem entre els tres primers. O almenys aquest és el meu objectiu.

Deja una respuesta