HISTÒRIA DEL CLUB DE FÚTBOL REDDIS

La fundació del nostre club

Naixement al 1922

El club neix en una època d’efervescència futbolística a la nostra ciutat. Els clubs de futbol apareixen, es fusionen i desapareixen amb molta facilitat. En aquest context neix a principis de l’any 1922 el nostre club de futbol fruit de la fusió de dos clubs anteriors de categoria juvenil, la Unió Esportiva i el FC Català. El nom amb el que es funda la nova entitat de la que ara en celebrem el centenari és FC Catalunya. Des del primer moment ja s’adopten els colors blanc-i-blau a la samarreta. En aquest sentit, hem pogut trobar una fotografia del primer partit disputat pel FC Catalunya que es va jugar al camp de La Selva del Camp el dia 2 de juliol de 1922 i en el que el nostre club va guanyar per 0 a 3.

El naixement del Futbol Club Catalunya, primer nom de l’entitat, fou possible gràcies de joves entusiastes practicants del futbol entre els que hi havia cognoms que d’alguna manera o altra han estat molts anys vinculats al club. En destaquen els Català, Martorell, Butillé, Escoda, Sans i Garcia Cort. S’explica que el club es comença a formar al 1920 a partir d’una colla de nois que fan una petita aportació setmanal per comprar una pilota de futbol.

Poc després passaria a denominar-se FC Catalunya Nova. Tot i que el club ha canviat diverses vegades de nom, l’escut del CF Reddis sempre ha estat el mateix fins ara i els elements bàsics i imprescindibles va ser la rosa de Reus, la bandera catalana, una pilota de futbol i els colors de l’equip. El creador de l’escut va ser Joaquim Gras.

Un cop acabat el franquisme, hi ha un determinat número de socis que desitgen que l’entitat recuperi el nom de FC Catalunya Nova. El sr. Fontboté ho exposa a la junta al 1979 però la seva proposta no prospera. En aquell moment feia 37 anys que la nostra entitat duia el nom de Reddis, bastants més dels que es va dir Catalunya Nova que van ser tan sols 16.

Els colors blanc-i-blau

Hi ha diverses teories respecte al perquè del blanc-i-blau com a colors identificadors de la nostra entitat. Colors que sembla que s’han mantingut des de la fundació del club al 1922.

Hi ha qui diu que es va triar el blanc i el blau amb franges verticals perquè cap equip de l’entorn els duia, cosa que és certa, ja que probablement el club de futbol amb més proper geogràficament i amb certa tradició que du exactament la mateixa indumentària que nosaltres és la UD Torredembarra. 

Una altra teoria sobre el perquè dels nostres colors l’hem de buscar en la patrona de la nostra ciutat, la Mare de Deu de Misericòrdia. De tots és conegut que els reusencs som molt aficionats a penjar domassos als nostres balcons per la festivitat de la patrona el 25 de setembre. Els domassos amb les tres ratlles amb els colors blanc-i-blau són iguals que els de la bandera d’Argentina. El blau de la Misericòrdia és pràcticament igual al que du la selecció “albiceleste”.

Les seccions

Tot i que ara tan sols  és un club de futbol, el CF Reddis havia disposat d’importants seccions de ciclisme, d’excursionisme i la de lluita i boxa. També es crearen seccions de  tipus més cultural que esportiu com la d’escacs o la de cultura que disposava d’una biblioteca pròpia. El club també es va encarregar de l’organització de conferències amb advocats, metges i comerciants.